Adrian Nasturica
Nature Photographer
0   /   100

Ture Foto


TURA FOTO in ISLANDA  09 – 15 august 2021 ( bonus :Aurora Boreala! )
Islanda este tara contrastelor extreme si cel mai nou pamant locuit al Terrei. Cunoscuta drept “Tara de gheata si foc”, este locul unde se intalnesc unii din cei mai mari ghetari ai Europei si unii din cei mai activi vulcani din lume.
Peisajul islandez este un puzzle gigantic compus din fiorduri, vulcani activi, ghetari in continua metamorfozare, gheizere, cascade, campuri aride de lava si canioane.
Insula se află imediat sub Cercul Polar și exact deasupra Dorsalei Atlantice, rift tectonic care separă America de Eurasia și care determină mărirea Islandei cu 5 cm în fiecare an.
În această călătorie dedicată fotografiei si explorarii , ne concentrăm pe câteva locuri care ne vor dezvalui o parte din salbaticia si frumusetea Islandei, iar noi vom încerca să capturăm în imagini un pic din acest spirit. Plaje cu nisip negru, coaste stancoase, cascade impunatoare, ghetari, iar noaptea, dacă șansa ne va surâde, o să admirăm cel mai impresionant fenomen al nordului, Aurora Boreală.
Itinerariu – poate fi adaptat in functie de vreme/ conditii.
Ziua 1 (09.08.2021) – București – Keflavik – Vatnsholt:
Zburam de la Bucuresti la Reykjavik. Intalnirea participantilor va fi in aeroportul international Kefkavik la ora 17:00, ora locala. De la aeroport vom merge sa facem cumparaturi pentru 2-3 zile si apoi ne vom deplasa la cazare in Vatnsholt. Drumul pana la cazare va dura cam 1 ora.
Ziua 2 (10.08.2021) – Vatnsholt – Vik:
Astazi vom merge la Vik sa fotografiem plajele cu nisip negru, considerate printre cele mai frumoase din lume, celebrele formațiuni bazaltice Reynisdrangar și promontoriul Dyrhólaey.
Vom vedea de asemenea si cascadele SvartifossSkogafoss, Seljalandsfoss si ghetarul Skaftafelljokull.
Ziua 3 (11.08.2021) – Vatnsholt – Landmannalaugar:
Astazi vom merge sa fotografiem muntii de obsidian si riolite, dungati in gri, verde si rosu, lacuri si campuri pustii de lava taiate de rauri glaciare compun peisajul unic al Landmannalaugar. Vom face si un pic de trekking pe superbele trasee turistice din Landmannalaugar. Acestei zone ii vom aloca 2 zile datorita peisajelor spectaculoase.
Ziua 4 (12.08.2021) – Vatnsholt – Landmannalaugar:
Astazi vom merge sa fotografiem muntii de obsidian si riolite, dungati in gri, verde si rosu, lacuri si campuri pustii de lava taiate de rauri glaciare compun peisajul unic al Landmannalaugar. Vom face si un pic de trekking pe superbele trasee turistice din Landmannalaugar.
Ziua 5 (13.08.2021) – Vatnsholt – Jokulsarlon:
Plecam de dimineata pentru a gasi laguna glaciara Jokulsarlon scaldata in razele calde ale rasaritului. Aici vom fotografia iceberg-urile lagunei, limbile ghețarului Vatnajökull și bucățile de gheață aduse de valuri pe malurile Atlanticului. Daca avem noroc, vom zari in apele lagunei si simpaticele foci. 
Ziua 6 (14.08.2021) – Vatnsholt – Dyrholaey:
De dimineata vom merge sa fotografiem pufini pe promotoriul Dyrholaey si sa mai vizitam si ariile invecinate.
Dupa amiaza ne vom relaxa in apele termale ale complexului Blue Lagoon, de langa Reykjavik.
Intrarea la Blue Lagoon este optionala si nu este inclusa in costul pachetului. Pretul acesteia este in jur de 50 Euro/ persoana.
Ziua 7 (15.08.2021) – Reykjavik – Bucuresti:
In aceasta dimineata vom vizita capitala islandei si apoi in functie de cum are fiecare programat zborul, vom zbura cate casa.
Expeditia pe scurt:
Loc: Islanda – Sud si Sud-vest
Perioadă: 9 – 15 august 2021 (luni – duminica)
Locuri disponibile: 12
Cazare: Pensiune  in camere duble cu 2 paturi separate.
Preț: 1.490 €/ persoană  (fara biletele de avion)
Fiecare participant isi achizitioneaza separat biletele de avion. ( Aici va pot sfatui ce ore si rute de calatorie sa alegeti ).
Avans: 700 euro (rezervare loc) . 
Diferenta de 790 euro se achita pana pe data de 15 iulie.
Tariful include: 
–        Cazarea 
–        Transport, inclusiv carburant si alte taxe
–        Asigurare de calatorie
–        Tehnici de fotografiere: fotografierea cu timp lung de expunere, folosirea prim planului in fotografia de peisaj, folosirea functiei multiple exposure, fotografierea aurorei boreale,  fotografia de noapte, folosirea filtrelor ND, polarizare, graduale.
–        Compozitia fotografica: compozitia in peisajul fotografic, compozitia in cazul fotografierii aurorei boreale.
–        Suport logistic – alegere/achizitionare echipamente necesare
Tariful nu include: 
–        Mesele 
–        Excursiile optionale
–        Taxe intrare parcuri nationale, Blue Lagoon, etc.
Participantii trebuie sa fie vaccinati pentru a putea intra in Islanda fara carantina!

Rezervarile se fac la numărul de telefon: 0752051286 sau pe mail la : office@scoala-fotografie.ro