Adrian Nasturica
Nature Photographer
0   /   100

Dor de Viscri

Album Fotografic

„La început a fost cuvântul“.

În cazul cărții de față, la început au fost fotografile. Ele au declanșat șuvoiul de amintiri și de conexiuni care, împletite cu poveștile caselor și ale oamenilor de azi sau de odinioară, culese și consemnate la fața locului, s-au transforma în povestea care urmează.

Dor de Viscri este primul album fotografic despre Viscri, povestit în trei limbi (română, germană, engleză) și ilustrat prin 86 de imagini.

Este o carte despre simplitate și autenticitate. Despre copilărie și viața trăită frumos, despre conviețuire și acceptare, despre dor și pasiune. Prezintă viața satului transilvănean de ieri și de azi, cu tradiții neîntinate și oameni buni, care sfințesc locul și îl fac să arate mai viu decât la nașterea lui, acum 200 de ani. Te duce în natură, pe ulițe, la deal și la vale, printre case și acasă. Cunoști o nouă lume, văzută prin obiectivul a celor doi fotografi îndrăgostiți de Viscri, satul care l-a fermecat chiar și pe prințul Charles.

Dor de Viscri nu este un simplu album fotografic. E o experiență în sine, o călătorie care pornește de la prima atingere a copertei și te poartă lin prin poveste. Este un album pe care-l citești mai întâi ca pe o carte și-ți imaginezi pagină cu pagină locul și oamenii. Apoi, în partea a doua, te îndeamnă să-l studiezi atent și să compari cele 86 de fotografii cu imaginația ta. Acum ai în mână un album de artă fotografică, unde fiecare imagine a fost atent gândită și nu-ți dă voie să te distragă niciun alt element vizual. Formatul cărții îți permite să desprinzi fotografiile și să le înrămezi, pentru că sigur te vei îndrăgosti de un personaj, un peisaj sau un detaliu al zonei.

Dor de Viscri este albumul pe care-l poți dărui până și celor mai pretențioși colecționari de artă, fiind gândit la cele mai înalte standarde de calitate. E genul de lucrare pe care orice iubitor de carte și-ar dori-o în bibliotecă și abia așteaptă să ajungă și în mâinile nepoților, cu speranța că și ei vor iubi satul românesc la fel de mult.

Dacă și ție îți place să visezi, atunci Dor de Viscri e pentru tine!

Autori: 

Rareș Beșliu

Adrian Năsturică

Ioana Flagea 

Limbă:

Română 

Engleză 

Germană 

An apariție: 2021 

Tip copertă: hardcover 

Ediție:1 

ISBN: 978-973-0-34932-0

Pagini: 244

Tipărit în regie proprie

Format: 300×245 mm

Fabricat în România